Interessant:

BlackBerry nonchalant over mobiel virus

nieuws 10 juli 2007 om 08:16

BlackBerry maakt zich weinig zorgen over de komst van een nieuw mobiele virus, dit virus houdt de rest van de mobiele wereld al enkele dagen in zijn greep. Het mobiele virus is een zogenaamd trojaans paard, dit trojaans paard kan mobiele e-mail infecteren en kwaadwillenden kunnen zo eenvoudig inbreken op ieder willekeurig e-mailaccount.

Dit trojaans paard heeft de naam Flexispy gekregen van anti-virusbedrijven. Flexispy is niet alleen in staat om e-mail aan anderen te laten lezen, het kan ook gebruikt worden om mobiele telefoongesprekken af te luisteren. Geïnfecteerde gebruikers hebben vaak niets door, hierdoor is Flexispy bijzonder gevaarlijk.

RIM, het bedrijf achter BlackBerry, maakt zich echter weinig zorgen om Flexispy. Het trojaans paard kan zichzelf namelijk alleen met toestemming van de eigenaar installeren. Zolang BlackBerry-gebruikers voorzichtig zijn met het downloaden en installeren van onbekende software, is het gevaar klein, aldus een woordvoerder van RIM.

Anti-virus en beveiligingsbedrijven menen echter dat Flexispy meer aandacht verdient. Het is namelijk een virus dat zeer diep in het mobiele systeem infiltreert en vergaande gevolgen heeft voor mobiele bellers en e-mailers.

Pikant detail is echter dat Flexispy op de markt gebracht is als legitieme software door het bedrijf Vervata. Vervata bracht Flexispy op de markt als software waarmee ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden, partners kunnen het gebruiken om elkaar te bespieden. Flexispy is niet in staat om zichzelf te verspreiden en kan bovendien eenvoudig verwijderd worden, aldus Vervata.

Webwereld