Interessant:

i-mode e-mail spamfilter

nieuws 9 september 2002 om 16:32

KPN Mobile biedt haar klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om zélf te bepalen van wie zij e-mail willen ontvangen via i-mode. Het nieuwe filter werkt via een zogenaamde 'veilige lijst' of ook 'white list' genoemd.

De nieuwe 'white list' biedt klanten uitgebreide mogelijkheden om zelf de bron van de door hun gewenste e-mails te bepalen. Zo is het mogelijk om hele domeinen op de veilige lijst op te nemen, zodat bijvoorbeeld alle e-mail afkomstig van het domein van een werkgever onbelemmerd bezorgd wordt.

Met de invoering van deze 'veilige lijst' of ook 'white list' genoemd, verbreedt KPN Mobile de anti-spam maatregelen (spam is ongevraagde email). De white list is eenvoudig samen te stellen en bij te werken. Alleen e-mail afkomstig van de afzenders in deze lijst wordt bezorgd. Alle e-mailberichten van andere adressen worden verwijderd.

Met een blacklist kan ook op basis van een trefwoord of domeinnaam e-mail geblokkeerd worden. Deze optie bestond al langer. Hiermee kunnen klanten zelf bepalen van wie zij geen e-mail willen ontvangen. KPN Mobile wil voor zover mogelijk voorkomen dat i-mode mailgebruikers overlast ervaren van mobiele spam.

KPN Mobile