Interessant:

Gsm-stalker terroriseert drie gezinnen tegelijkertijd

nieuws 26 juni 2007 om 10:24

Een Amerikaanse stalker heeft een manier gevonden om mobiele bellers te terroriseren, zelfs als deze hun mobieltje uitschakelen. Drie gezinnen uit de Amerikaanse staat Washington zijn de wanhoop nabij, zij worden al maandenlang lastiggevallen en bedreigd via hun mobiele telefoons.

Ieder familielid met een mobieltje is slachtoffer van de gsm-stalker. De gsm-stalker blijft hen zelfs terroriseren na de aanschaf van een nieuwe telefoon, het veranderen van telefoonnummer en het simpelweg uitschakelen van de mobieltjes heeft ook geen zin.

Naast de vele telefonische bedreigingen en gesprekken waarin de slachtoffers te horen krijgen dat ze bespied worden, heeft de gsm-stalker ook invloed op de mobieltjes. Zo heeft de gsm-stalker op afstand ringtones veranderd. De gsm-stalker heeft een manier gevonden om zijn eigen telefoonnummer te verbergen en te vervangen door het nummer van andere familieleden, hierdoor denken de slachtoffers dat zij door hun familie gebeld worden.

Volgens een voormalige medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, gebruikt deze gsm-stalker technologieën die voor iedereen toegankelijk zijn. Iedereen met verstand van computers en mobiele telefoons kan mobiele bellers op deze bijna professionele wijze stalken. Ondertussen ondergaan de drie gezinnen nog dagelijks de ongemakken en telefonische bedreigingen.

Engadget