Interessant:

Mobiel goedkoper dan vast

nieuws 4 september 2002 om 15:59

O2 schaft als eerste mobiele telecomaanbieder in Nederland de toestelsubsidie af. In plaats van toestelsubsidie worden nu de belminuten goedkoper gemaakt. Mobiel bellen wordt hiermee een interessant alternatief

Het subsidiëren van mobiele telefoons van telecomoperators aan het retailkanaal werd lange tijd toegepast als breekijzer om marktaandeel te veroveren. Nu ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking over een mobiele telefoon beschikt, neemt deze noodzaak af. Uit eigen onderzoek blijkt dat de behoefte aan een nieuwe mobiele telefoon steeds minder vaak doorslaggevend is voor een nieuw abonnement.

Als eerste telecomaanbieder in Nederland schaft O2 daarom de toestelsubsidies af. Het voordeel voor de klant heeft jarenlang gelegen in de aanschaf van de mobiele telefoon. Nu verschuift dit voordeel naar het mobiele abonnement. Door de lage tarieven is de nieuwe abonnementstructuur ook interessant voor mensen die overwegen hun vaste telefoonaansluiting op te heffen. O2 schaft de subsidie als eerste af via zijn eigen online-shop per 16 september a.s. Per 1 oktober a.s. voert O2 het nieuwe abonnement ook via het retailkanaal in. Vanaf heden kan men via de website van O2 zich voorinschrijven voor het nieuwe abonnement.

Het nieuwe abonnement van O2 kost maandelijks € 7,50. Klanten kunnen hier additioneel 500 belminuten voor € 5,00 bij kiezen. Hiervoor bellen klanten met andere mobiele nummers van O2 en vaste telefoonnummers. Mobiel telefoneren wordt door de lage prijs een geduchte concurrent van de vaste lijn. Voor een aantrekkelijk tarief van € 0,15 per minuut is bellen met klanten van andere operators mogelijk.

O2