Interessant:

Nokia Maps voor 100 miljoen mobieltjes

nieuws 6 juni 2007 om 07:45

Nokia streeft ernaar om meer dan 100 miljoen mobieltjes te voorzien van de gratis Nokia Maps. Nokia maakte dit streven bekend tijdens het Mobile Location Services Congress in Amsterdam. Via Nokia Maps kunnen mobiele bellers gratis landkaarten naar hun mobieltje downloaden. Deze landkaarten dienen als basis voor locatiediensten en lokale advertenties.

De N95 en de 6110 Navigator combineren de functies van mobiele telefoons en een navigatiesysteem. In de nabije toekomst wil Nokia een groot deel van zijn assortiment voorzien van navigatiemogelijkheden.

Volgens Nokia's verwachtingen overtreft de verkoop van navigatie mobieltjes, de verkoop van losse navigatiesystemen in 2007. Ook TomTom lijkt steeds meer aandacht te hebben voor de navigatiemogelijkheden van mobieltjes en overweegt het bedrijf zelfs de productie van navigatie mobieltjes .

De daling van de prijs voor gps-chips, noodzakelijk voor navigatie en de groeiende markt voor locatiediensten zullen de groei van navigatietelefoons verder stimuleren.

Emerce