Interessant:

Palm introduceert nieuwe productivity-tool

nieuws 31 mei 2007 om 08:16

Palm heeft afgelopen woensdag een nieuw product geïntroduceerd, de Palm Foleo, de eerste smartphone companion ter wereld. De Foleo is een (prijzige) accessoire, waarmee je een smartphone eenvoudig uitbreidt met een groot scherm en toetsenbord, waarmee e-mail en documenten die op een smartphone staan, kunnen worden bekeken en bewerkt.

Palm Foleo

Wanneer e-mails en attachments op een Foleo worden bewerkt, worden de veranderingen ook op de smartphone weergegeven. Met één druk op de knop blijven de Foleo en de smartphone waarmee hij verbonden is de hele dag gesynchroniseerd.

De Foleo mobile companion kan onmiddellijk worden aan- en uitgezet en biedt snelle navigatie. Het ontwerp is compact, en de batterij heeft een uithoudingsvermogen van 5 uur. De Foleo is voorzien van e-mail, full-screen internet-browser en editors of viewers voor gewone zakelijke documenten zoals Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-bestanden. Synchronisatie gaat via bluetooth en verbinding met internet kan gelegd worden via WiFi.

"Foleo is het opwindendste product waar ik ooit aan heb gewerkt", zegt Jeff Hawkins, oprichter van Palm Inc. en de visionair achter het concept en de uitvoering van de Foleo. "Smartphones zullen de meest gebruikte pc's ter wereld worden en zullen uiteindelijk net zo veel kunnen als desktop-pc's. Soms heeft men echter behoefte aan een groot scherm en een volledig toetsenbord. Omdat smartphones steeds kleiner worden, moeten deze groter worden. De Foleo maakt het beeld compleet: het is een nieuw mobiel computersysteem, dat een nieuwe standaard zet op het gebied van eenvoud."

De Foleo kost 499 dollar en is per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Gezien de hoge prijs is het de vraag of de Foleo een groot succes zal worden.