Interessant:

Toeristische tips ANWB direct op TomTom

nieuws 24 mei 2007 om 11:23

TomTom gebruikers kunnen vanaf vandaag op zeer eenvoudige wijze uitgebreide toeristische informatie van de ANWB installeren op hun TomTom. TomTom breiden hiertoe hun huidige samenwerking uit.

Uitgebreide toeristische informatie, verstrekt door de ANWB is vanaf vandaag geheel kosteloos beschikbaar op de websites van TomTom en de ANWB. Denk hierbij aan startpunten van ANWB fiets- en wandelroutes, ‘nuttige plaatsen’ als parkeer & restaurantlocaties, parkeerplaatsen bij stranden, ANWB-winkels en tankstations met ANWB korting. Ook worden 20 gratis toeristische autoroutes aangeboden, variërend van de Bollenstreek en Friese Meren tot Wad en Maren.

TomTom HOME is de gratis software applicatie van TomTom die gebruikers in staat stelt extra content zoals verkeersinformatie, stemmen en QuickGPSfix (voor snellere GPS verbinding) vanaf de eigen computer te beheren.

Volgens ANWB-woordvoerder Markus van Tol bestond al langer de wens om meer toeristische informatie op persoonlijke navigatiesystemen beschikbaar te maken: "We hebben goed naar onze leden geluisterd, geïnventariseerd wat de behoeften zijn en zijn met TomTom in gesprek gegaan. Door onze ervaring hebben wij kennis om bezitters van een TomTom navigatiesysteem feilloos naar de mooiste toeristische plekjes in Nederland te brengen."

"Door de nieuwe ‘toevoegen-aan-TomTom’ button op de website van TomTom en ANWB kunnen we gemakkelijker dan ooit extra informatie aanbieden aan TomTom gebruikers," zegt Alexander Ribbink, chief operating officer van TomTom. "Het aantal TomTom HOME gebruikers stijgt met de dag en dit betekent een toenemende vraag naar content en diensten. De samenwerking met de ANWB markeert een belangrijke stap voor TomTom om aan deze vraag tegemoet te komen. Mensen die er een dagje op uit gaan of voordeliger willen tanken kunnen we nu voorzien van zeer waardevolle content afkomstig van de belangrijkste toeristenorganisatie van ons land."