Interessant:

Pleitbezorger handsfree bellen crasht al bellend

nieuws 24 mei 2007 om 10:53

Een Amerikaanse senator, die vorig jaar nog instemde om handheld bellen in de auto strafbaar te stellen, heeft afgelopen week zelf, al bellend, twee ongelukken veroorzaakt.

Carole Migden zit in de senaat van CaliforniŽ. Afgelopen vrijdag ramde zij met haar Honda Hybrid SUV eerst een vangrail om enkele minuten later voor een stoplicht op een andere auto in te rijden. De bestuurder in deze auto liep lichte verwondingen op.

In eerste instantie vertelde Migden afgeleid te zijn door een rinkelende telefoon. Ooggetuigen beweren echter dat zij de senator bellend en lezend (!) de auto zagen besturen. Vervolgens paste de senator haar verhaal aan en gaf een zware chemokuur de schuld. Migden probeert al tien jaar leukemie te overwinnen.

Onlangs stemde Migden zelf in met een wet om handsfree rijden te verplichten. Deze wet wordt actief in juli 2008. In Nederland is handsfree bellen sinds 2003 verplicht. Recent onderzoek toonde aan dat bellen en rijden inderdaad levensgevaarlijk is. De Amerikaanse staat New Jersey wil zelfs bellen op de fiets verbieden.

Via MobileCowboys