Interessant:

Tien procent Koreaanse jeugd belverslaafd

nieuws 15 februari 2007 om 11:50

Eén op de tien Koreaanse tieners is verslaafd aan zijn of haar mobiele telefoon. Dit blijkt uit een recent Koreaans onderzoek waar de Korea Times melding van maakt.

Aan het onderzoek namen 1085 jongeren deel. 111 van deze jongeren bestempelt zichzelf als telefoon-verslaafd. Volgens deskundigen ligt het aantal daadwerkelijke verslaafden hoger dan 10 procent omdat er bij dit onderzoek sprake was van zelf-evaluatie.

De verslaving uit zich onder andere in excessief sms-gedrag. Uit een eerder onderzoek bleek dat één op de drie Koreaanse studenten meer dan 100 sms-berichten per dag stuurt. Het veelvuldige gebruik van de mobiele heeft bij deze studenten een negatieve invloed op de studieresultaten.

Daarnaast levert het belgedrag veel Koreaanse jongeren financiele problemen op. Nog geen jaar geleden pleegde een 16-jarige scholier zelfmoord vanwege een te hoge (bel)rekening. De Koreaanse overheid gaat de komende tijd alle mogelijke schadelijke gevolgen van extreem telefoongebruik in kaart brengen.

Korea Times