Interessant:

Kazaa weer getroffen door een virus

nieuws 8 juli 2002 om 14:48

Er is een nieuw virus gesignaleerd op het Kazaa netwerk. Enkele maanden geleden was er ook al het zogenaamde Benjamin op Kazaa in omloop.

Het nieuwe virus heeft als naam KWBot meegekregen. De werkwijze is hetzelfde als het Benjamin virus.

WebWereld schrijft: 'Het virus heeft een lange lijst van verschillende actuele en zeer heftig op het internet uitgewisselde film- en softwaretitels. Om een paar te noemen: Sum of all Fears, Spiderman, Soldier of Fortune 2, Return to Castle Wolfenstein, Windows XP Professional, Playstation 2 emulator en Microsoft XP Upgrade.'

Het is echter niet moeilijk om het virus te herkennen. Het virus is slechts 19,6 KB groot, terwijl de film en softwaretitels die de gebruiker wil hebben vele honderden megabytes groot zijn.

De werkwijze van het virus is eenvoudig. Op de computer plaatst het virus een map die wordt gedeeld met andere Kazaa gebruikers. KWBot zet deze map vol met besmette bestanden. De argeloze downloader van deze bestanden raakt vervolgens ook weer besmet.

Besmetting kan overigens alleen plaats vinden na openen van het bestand. Alleen downloaden is ongevaarlijk. Kazaa adviseert zelf om je virusscanner up to date te houden en goed op te letten op wat je allemaal binnen haalt.

WebWereld