Interessant:

Amerikaanse studenten krijgen gratis muziek

nieuws 22 januari 2007 om 17:41

Amerikaanse studenten kunnen voortaan gratis luisteren naar muziek van de grote platenmaatschappijen. De maatschappijen hopen dat studenten hierdoor minder muziek zullen downloaden via p2p-netwerken. Om toch aan deze nieuwe vorm van muziekdiensten te verdienen, is de gratis muziekdienst verweven van advertenties.

De muziek wordt aangeboden via het bestaande Ruckus Network. Ruckus Network zorgt al voor de levering van goedkope muziekdiensten aan onder andere studenten.

Iedere Amerikaan die aan een universiteit verbonden is, dan wel als student dan wel als medewerker krijgt een .edu-mailadres tot zijn beschikking. Iedereen met een .edu-mailadres kan een account aanvragen voor de gratis muziek. Het is echter alleen gratis voor studenten, wie geen student is moet een abonnement à 8,95 dollar per maand afsluiten bij Ruckus Network.

De muzieknummers van deze nieuwe legale muziekdienst zijn alleen af te spelen met Windows Media Player en kunnen niet worden gekopieerd. Het is ook niet mogelijk om de muziek op draagbare mediaspelers af te spelen.

Ruckus Network zegt dat drie vijfde van de studenten zich al heeft aangemeld voor de gratis muziekdienst.