Interessant:

Ministerraad maakt definitief einde aan mp3-heffing

nieuws 20 december 2006 om 18:34

Vandaag heeft de Ministerraad het voorstel van de SONT om een heffing in te voeren op mp3-spelers definitief afgewezen. Hiermee komt een definitief einde aan de gewraakte heffing op mp3-spelers en dvd-recorders, die SONT-voorzitter Vonhoff wilde invoeren. De brancheorganisaties hadden de Minister van Justitie gevraagd in te grijpen.

Nadat Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) voorstelde om een nulheffing op mp3-spelers en dvd-recorders in te voeren, trok de brancheorganisatie aan de bel bij Minister Hirsch Ballin (Justitie). De SONT stelde namelijk regels op die het niet mocht opstellen. Bovendien had de Minister van Justitie al eerder laten weten dat er pas een besluit over heffingen genomen zou worden, als er duidelijke Europese richtlijnen zouden zijn.

Hirsch Ballin kwam met een Algemene Maatregel van Bestuur om de voorstellen van SONT ongedaan te maken. Vandaag stemde de Ministerraad in met deze Algemene Maatregel van Bestuur, waarmee de raad een definitief einde maakt aan de voorstellen van de SONT. Bovendien zal Hirsch Ballin de rol van SONT herzien, op aanraden van verschillende brancheorganisaties uit de elektronicabusiness.

Webwereld