Interessant:

Korea maakt zich zorgen om gsm-gebruik jongeren

nieuws 15 december 2006 om 18:43

Zuid-Korea maakt zich ernstige zorgen om het gebruik van mobiele telefoons onder jongeren. De Zuid-Koreaanse jongeren geven een groot deel van hun inkomen en zakgeld uit aan hun mobieltjes, dit leidt vaak tot grote problemen. De Zuid-Koreaanse regering treft maatregelen, door het invoeren van nieuwe regels omtrent telefonie-abonnementen.

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Telecommunicatie zegt dat het een wereldprimeur heeft met zijn nieuwe regels. Deze regels zijn bedoeld om tieners bewust te maken van hun belgedrag. Tieners leren niet alleen om hun belkosten te beheersen, jongeren worden ook ingelicht over beletiquetten.

Een van de maatregelen is het invoeren van een speciaal abonnement voor tieners. Dit abonnement moet zowel door de tiener als zijn ouders getekend worden. Bovendien kunnen de verbruikskosten van het tienerabonnement nooit boven de 30 euro uitkomen.

In Zuid-Korea hebben 100.000 tieners elke maand een rekening die meer dan 80 euro bedraagt. Het gaat hierbij om jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Afgelopen februari pleegde een 17-jarige Zuid-Koreaan zelfmoord, nadat hij een rekening ontving die 3.100 euro bedroeg.

Yahoo News