Interessant:

Consumentenbond laat Allofmp3 vallen

nieuws 4 oktober 2006 om 21:27

De Consumentenbond vergelijkt al enige tijd online muziekdiensten. De Consumentenbond heeft besloten om de Russische muziekwinkel Allofmp3 bij toekomstige vergelijkingen weg te laten. Allofmp3 ligt al sinds zijn opening onder vuur, de muziekdienst zou geen rechten afdragen aan de artiesten.

Allofmp3 hanteert zeer concurrerende prijzen voor zijn muziek. Volgens de Nederlandse brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie (NVPI), is het aanbod van Allofmp3 illegaal. De muziekdienst opereert onder Russische vlag en hoeft zich daardoor niet aan strenge auteurswetten te houden. De consument profiteert hiervan door de lage prijzen, maar artiesten ontvangen nauwelijks royalty's voor muziek die via Allofmp3 verkocht wordt.

Doordat het NVPI Allofmp3 als illegaal bestempelt, heeft de Consumentenbond besloten om de muziekwinkel niet langer mee te nemen in toekomstige vergelijkende onderzoeken. Allofmp3 zal nog wel worden genoemd in publicaties van de Consumentenbond, de diensten worden alleen niet meer onderzocht.

De Consumentenbond haalde zich vorige week de woede van de entertainmentindustrie op de hals, door te stellen dat het probleem van illegaal downloaden deels te wijten is aan de industrie zelf. De Consumentenbond stelde namelijk dat het bijna onmogelijk was om op een legale manier muziek of films te downloaden. Inmiddels lijkt de kou tussen beide partijen uit de lucht.

Webwereld