Interessant:

Helft Belgen kan niet zonder gsm op het toilet

nieuws 18 augustus 2006 om 16:20

Volgens een onderzoek van Samsung Electronics blijkt duidelijk dat de mobiele telefoon nu werkelijk deel uitmaakt van ons dagelijkse leven. Onderzoeksbureau InSites voerde een enquête uit over het gsm-gebruik van Belgische consumenten van 15 tot 35 jaar. Deze enquête heeft enkele zeer opmerkelijke resultaten.

Volgens het onderzoek blijkt dat het merendeel van de Belgen (60%) constant bereikbaar wil zijn en dat 92% niet op vakantie vertrekt zonder zijn gsm. Maar liefst 72% van de respondenten verklaart dat ze hun woning nooit verlaten zonder hun mobiele toestel en 62% bekent dat ze zich niet gerust voelen wanneer ze hun gsm thuis vergeten. Nog frappanter is het feit dat 45% (vooral mannen) hun gsm zelfs meenemen naar het toilet. Meer dan veertig procent van de ondervraagde neemt zijn of haar mobieltje zelfs mee in bad. Het opmerkelijkste is wellicht dat 4% het presteert om hun gsm-oproepen zelfs tijdens het liefdesspel te beantwoorden.

Bellen en sms’en blijven de meest gebruikte functies op een mobiele telefoon. De rol van mobieltjes in het dagelijks leven is enorm veranderd. De meerderheid bevestigde de telefoon op te nemen onder het eten en 21% doet dit zelfs tijdens romantische diners (21%).

portablegear.nl