Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Gratis legale muziek downloaden op BeSonic

nieuws 17 juli 2006 om 16:28

Vanaf vandaag kunnen alle muziekliefhebbers duizenden nummers gratis downloaden, zonder enige regels op copyright te overtreden. De gratis music portal BeSonic.com en de Duitse auteursrechtenvereniging GEMA hebben hiervoor een piloot-overeenkomst afgesloten! Alle GEMA leden kunnen voortaan hun muziek promoten via BeSonic.com.

Het akkoord is uniek: BeSonic.com en GEMA laten alle GEMA leden toe om het volledige promotieplatform gratis en zonder beperkingen te gebruiken voor hun downloads en streams. Alle mogelijke vergoedingen worden direct geregeld door BeSonic. De samenwerking geldt zowel voor alle nieuwe als voor de bestaande GEMA artiesten, die onder een bepaalde omzetlimiet vallen.

Thomas Albustin, projectleider van BeSonic.com: “Dankzij het akkoord met GEMA kunnen wij een aantal getalenteerde muzikanten steunen met scouting en promotie. Op die manier bouwen we een muziekbestand uit voor fans en bieden we een duwtje in de rug voor muzikanten. We houden ons bewust niet bezig met de “zwaar commerciële” sector. Dankzij BeSonic.com kunnen muziekliefhebbers nieuw creatief talent ontdekken en hun eigen lokale muziekscene steunen”.

Muziekliefhebbers kunnen hun favoriete titels makkelijk vinden, streamen en downloaden. Alle inhoud die op BeSonic.com wordt ge-upload, wordt geverifieerd door een redacteur, voordat ze online wordt gezet. Via een gesofisticeerd rating systeem zorgen zowel onze charts als onze reviews ervoor dat de beste en meest populaire muziek ook de ondersteuning krijgt die hij verdient. Vooral nieuwkomers hebben voordeel bij dit systeem. Het platform is bovendien een perfecte promotietool voor labels en uitgevers.

BeSonic.com is vandaag een van de meest succesvolle online portals voor gratis legale muziek. Voor amateur en de professionele muzikant, biedt het dankzij de meertalige setup setup een verzamelpunt van artiesten, nieuwe opkomende groepjes, labels en fans van waar ook ter wereld. Gebruikers hebben razendsnel toegang tot hun favoriete muziek, ongeacht hun voorkeuren. De Moodradio speelt muziek, al naargelang de stemming. Via enkele clicks vinden fans van een beroemde artiest muziek terug die aanleunt bij de muziek van hun idool.

BeSonic heeft ook plannen om met “Radio” te starten. Vooral de zes nieuwe wereldwijd beschikbare internet radiokanalen, die te vinden zijn op www.besonic.fm springen in het oog. Binnenkort komen er ook radioshows met presentaties, live verslaggeving en een uitgebreid Podcast aanbod.