Interessant:

Einde aan Tiscali Jukebox door muziekindustrie

nieuws 10 juni 2006 om 00:27

Tiscali biedt in Engeland en Italië de muziekdienst Juke Box aan. De grote kracht van Juke Box is de mogelijkheid voor gebruikers om hun legale muzieknummers te delen met andere Juke Box-gebruikers. De muziekindustrie was niet blij met deze mogelijkheid en zette Tiscali onder druk. Tiscali heeft besloten om Juke Box helemaal stop te zetten.

Juke Box-gebruikers konden streaming muziek met andere delen, er werden geen bestanden gedownloaded. Na het beluisteren van deze streaming nummers kreeg niemand een bestand dat meerdere malen af te spelen was.

Een Italiaanse artiest protesteerde tegen Juke Box en kreeg muziekindustrie achter zich. Uiteindelijk stelde de muziekindustrie een aantal eisen aan Tiscali, indien aan deze eisen voldaan zou worden, mocht zou de muziekindustrie zijn bezwaren laten vallen.

Tiscali is echter niet bereid om aan de eisen te voldoen en heeft besloten om de stekker uit zijn Juke Box te trekken. Via een verklaring op de Britse site van Tiscali verwijt het bedrijf de muziekindustrie een conservatieve houding en een gebrekkige marketing van innovatieve diensten.

Opvallend is overigens dat vergelijkbare diensten in Canada en Amerika wel toegestaan zijn. Juke Box wordt overigens niet door Tiscali in Nederland aangeboden, in Nederland verkoopt Tiscali muziek via het Britse bedrijf OD2.

Planet Multimedia