Interessant:

Bioscopen starten offensief tegen mobiele bellers

nieuws 16 maart 2006 om 13:57

Bioscopen in de Verenigde Staten hebben de overheid toestemming gevraagd het ontvangstsignaal van mobiele telefoons te mogen blokkeren De bioscopen hopen op deze manier een einde te maken aan overlast van bellende en sms'ende gebruikers.

In de Verenigde Staten is het verboden om belsignalen te storen door middel van zogenaamde jammers. Deze jammers kunnen namelijk ook ander radioverkeer - van bijvoorbeeld ambulance en politie - storen. Bovendien is het ook niet meer mogelijk om de hulpdiensten op te roepen via 911. De federale overheden vinden dit onwenselijk en hebben daarom het gebruik van jammers bij wet verboden. De bioscopen proberen nu via de nationale overheid een ontheffing van dit verbod te krijgen.

Het belgedrag van bezoekers is bioscopen en niet-bellende bezoekers een doorn in het oog. De Amerikaanse bioscopen voeren al geruime tijd campagne om het bellen in de filmhuizen te ontmoedigen. Zo worden er bijvoorbeeld grappige neptrailers getoond waarin de bezoekers wordt gevraagd hun telefoon uit te zetten tijdens de film.