Interessant:

Mobieltje brengt onterechte begrafenis aan het licht

nieuws 21 februari 2006 om 19:10

Mobieltjes en de dood hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken. Zo startte een Tsjechisch ziekenhuis een sms-dienst waarmee nabestaanden werden ingelicht over de dood van hun geliefde. In 2005 gaf een recordaantal mensen te kennen dat zij met hun mobieltje begraven wilden worden en onlangs kwam de valse dood van een man aan het licht door een mobieltje.

In een Australisch verzorgingshuis maakte een verpleegster een grove fout door een verkeerde naam door te geven aan de begrafnisondernemer. Hierdoor verkeerde de familie Topalovic onnodig dagenlang in rouw en verdriet wegens het overlijden van hun dierbare.

Op de dag van de begrafenis ging de mobiele telefoon van de dochter van de overledene over, het was haar vader. De man vroeg zich af waarom niemand hem was komen opzoeken de afgelopen dagen. Terwijl de dochter dacht dat zij bij de begrafenis van haar vader was. Toen werd duidelijk dat er iemand anders in de kist lag.

De verpleegster die de fout maakte heeft een flinke reprimande gekregen. Waarschijnlijk wilde zij iets te graag de commissie opstrijken die de begrafenisondernemer geeft voor het geven van informatie over sterfgevallen. Ook de begrafenisondernemer moet zich verantwoorden voor wegens het organiseren van een begrafenis voor iemand die niet overleden is.

textually.org