Interessant:

Flitspalen sturen SMS'je naar verkeersovertreders

nieuws 23 januari 2006 om 22:48

De Nederlandse verkeerspolitie heeft het niet zo op snelle automobilisten. Via flitspalen, trajectcontroles en patrouillerende agenten doet de verkeerspolitie haar uiterste best om hardrijders te pakken te krijgen. In de toekomst ontvangen deze hardrijders zelfs een SMS'je van de flitspaal die hen geflitst heeft. Het is uiteraard niet de bedoeling om dit SMS’je onder het rijden te lezen.

Het idee van de SMS'ende flitspalen is afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), te Leeuwarden. Het CJIB handelt alle boetes in Nederland af.

Het plan is om automobilisten per SMS te informeren dat zij geflitst zijn. In datzelfde SMS'je stuurt het CJIB een speciale code mee, waarmee de automobilist op de website van het CJIB kan inloggen. Eenmaal ingelogd kan men een foto van de overtreding zien en kan het beschuldigde bedrag digitaal worden overgemaakt.

Nederlanders zullen over een paar jaar op deze wijze hun boetes afrekenen. In Amerika en Noorwegen worden boetes al op deze manier afgehandeld.

Leeuwarder Courant