Interessant:

Kindertelefoon KPN met locatiedienst geïntroduceerd

nieuws 26 oktober 2005 om 17:07

In samenwerking met SF Alert introduceert KPN een telefoon speciaal voor kinderen en hun ouders. De zogenaamde i-Kids is een eenvoudige telefoon, in combinatie met een abonnement en een locatieservice.

De i-Kids telefoon is gericht op jongeren van 6 tot 9 jaar. Kinderen kunnen vier voorgeprogrammeerde telefoonnummers bellen. Daarnaast kunnen kinderen bellen naar andere nummers, maar deze moeten eerst online door de ouders zijn geautoriseerd. Tot slot is er nog een noodknop die bij geen gehoor doorschakelt naar een medewerker van de SF Alert-helpdesk.

KPN i-kids telefoon kpn-ikids-groot.gif

Het kroost kan tenslotte via internet en i-mode in de gaten gehouden worden, door real time de locatie van de telefoon op te zoeken. De i-Kids telefoon is hiertoe uitgerust met een GPS ontvanger. Het is zelfs mogelijk om verschillende zones in te stellen, waarbinnen de kids zich vrij kunnen bewegen. Het verlaten van de zone resulteert in een alarmerings-SMS naar de ouders.

De i-Kids telefoon kost 129 euro en is voorzien van een KPN prepaykaart. Voor de overige diensten moet een abonnement afgesloten worden van 15 euro per maand. Naast 15 belminuten krijgen de ouders dan de mogelijkheid hun kind onbeperkt globaal te volgen en 10 keer exact te lokaliseren.

PortableGear