Interessant:

Podcasting moet politici dichter bij burgers brengen

nieuws 21 september 2005 om 23:58

20 september was het Prinsjesdag, de dag waarop de overheid zijn financiële plannen voor het komende jaar bekend maakt. Tijdens deze periode proberen politici ook dichter bij de burger te komen. Voor het komende jaar lijkt podcasten het toverwoord.

Podcasten is de verzamelnaam voor downloadbare radio-uitzendingen, men kan dan zelf bepalen wanneer een programma beluisterd wordt. Beluisteren kan via een MP3-speler of gewoon via de computer.

Een week voor Prinsjesdag maakte PvdA lijsttrekker Wouter Bos bekend dat hij ging podcasten. Inmiddels is de eerste gesproken column van Bos online.

Vlak voordat de eerste podcast van Wouter Bos online stond, troefde Peter van Heemst, een Pvda'er uit Rotterdam, Bos af. Van Heemst biedt zijn politieke podcasts aan op zijn eigen weblog.

Gisteren kwam wellicht de grootste verrassing. Toen kondigde Minister Donner van Justitie aan dat hij ook ging podcasten. Inmiddels is zijn eerste podcast te downloaden vanaf de site van het Ministerie van Justitie. Minister Donner is een van de weinige politici zonder eigen weblog of website, door het uitbrengen van een gesproken column wil Donner laten zien dat hij met zijn tijd meegaat.

PortableGear.nl