Interessant:

Sprekende mobieltjes voor blinden en slechtzienden

nieuws 19 september 2005 om 20:31

Sinds kort kunnen blinden en slechtzienden speciale GSM software aanschaffen, welke hen ondersteunt bij het bedienen van een GSM. Mobieltjes zijn ontworpen voor mensen die goed kunnen zien, blinden en slechtzienden hebben moeite met de huidige GSM’s.

De sprekende gsm is voorzien van speciale software, genaamd Mobile Speak. Deze sofware kan worden geladen op een aantal nieuwe mobiele telefoons, zoals de Nokia 3230, 6260, 6600, 6630, 6670, 6680 en 6681, welke allemaal beschikken over het besturingssysteem Symbian.

Mobile Speak zorgt voor een makkelijke spraakgestuurde navigatie door het bestaande mobiele telefoonmenu. Niet alleen kalender-, afspraak-, tijd- en contactgegevens worden via gesproken tekst doorgegeven aan de gebruiker, maar ook e-mail, SMS en MMS berichten kunnen worden ontvangen en verzonden, doordat de speciale schermuitleessoftware alles uitspreekt.

De software kan in een bundel worden gekocht in combinatie met een GSM toestel. Indien men hierbij een abonnement afsluit kan de korting op de verkoopprijs oplopen tot enkele honderden euro’s.

PortableGear.nl