Interessant:

Tsjetsjeense rebellenleider belt zichzelf de dood in

nieuws 21 maart 2005 om 19:53

Onderzoekers spreken elkaar al jaren tegen over de mogelijke risico's van GSM straling. Vorige week is 's werelds eerste dodelijke GSM slachtoffer gevallen. Een Tsjetsjeense rebel werd door zijn GSM verraden en geliquideerd door het Russische leger.

Russische veiligheidsdiensten maakten al tijdlang jacht op Maskhadov, een rebellenleider in TsjetsjeniŰ. De Russen wisten Maskhadov op te sporen door zijn GSM te traceren. Vorige week werd hij geŰlimineerd door Russische soldaten.

Het feit dat Maskhadov gevonden werd door zijn mobiele telefoon te traceren, zorgde voor wat opschudding: de Russische veiligheidsdienst had namelijk acht miljoen euro op het hoofd van Maskhadov gezet. Nu blijkt dat de Russische veiligheidsdienst Maskhadov zelf gevonden heeft, blijft het geld binnen de Russische veiligheidsdienst.

Het hoofd van de dienst krijgt vier miljoen euro tipgeld en het overige deel wordt verdeeld onder de medewerkers van het regionale kantoor van de Russische veiligheidsdienst.

Deze markante verdeling van het tipgeld doet de geruchtenmachine rondom de raadselachtige dood van de rebellenleider steeds sneller draaien. De Russische veiligheidsdienst blijft erg onduidelijk over het exacte verloop van de dood van Maskhadov. Maskhadov heeft wel de twijfelachtige eer de eerste GSM dode ter wereld te zijn.

Cellular News