Interessant:

Verboden GSM stoorzenders hype in Amerika

nieuws 16 maart 2005 om 23:48

Mobieltjes kunnen voor de nodige irritaties zorgen, vooral in openbare en drukke ruimtes zijn bellende mensen een grote bron van ergernis. In Amerika neemt men het recht in eigen handen, persoonlijke stoorzenders verhinderen telefoonverkeer in de omgeving.

De stoorzenders werken op een simpele wijze, indien ze ingeschakeld worden, is het al het mobiele telefoonverkeer in de omgeving onmogelijk. Er zit echter een dikke adder onder het gras: deze zogenaamde jammers zijn verboden bij wet.

Ondanks hun illegale karakter, verkopen de jammers erg goed in Amerika, met name in New York zijn de apparaatjes populair.

Afhankelijk van hun bereik kunnen de jammers al het mobiele telefoonverkeer in een straal tussen de 15 en 65 meter stilleggen. De goedkoopste jammer kost 220 euro, de duurste model gaat voor 1.800 euro over de toonbank.

Ondanks dat er een boete van 8.200 euro op het gebruik van de jammers staat, stijgen de verkoopcijfers explosief. Ook restaurants en bioscopen maken gebruik van de jammers zodat hun gasten in alle rust kunnen genieten.

Algemeen Dagblad