Interessant:

Binnenkort overal en altijd mobiel MSNen

nieuws 17 februari 2005 om 11:28

De populaire IXI OGO zal binnenkort ook in Europa beschikbaar zijn. Met de OGO kan je mobiel SMSen, emailen en MSNen. De OGO is op dit moment alleen in de VS te koop.

De IXI OGO is in de VS een enorm succes. De OGO is een kleine messenger device waar je mee kan SMSen, mailen en MSNen. Via een BlueTooth headset kan je bellen. Grootste voordeel van de OGO is het ergonomische QWERTY toetsenbord waarmee je bijna normale typesnelheden kan halen.



Operator Cingular biedt op dit moment de OGO aan in de VS. De prijs van het apparaatje is 80 dollar. Per maand betaal je 18 dollar. Voor dit bedrag mag je onbeperkt mobiel emailen en MSNen.

Op het 3GSM world congress in Cannes maakte IXI bekend de OGO ook in Europa te gaan aanbieden onder de naam CT-12. Op dit moment waren er nog geen operators bekend die de CT-12 wilden gaan verkopen.

Voor de gebruiker zou een aanbod zoals dat van Cingular in de VS bijzonder interessant zijn. Gezien de populairiteit van MSN messenger zou de CT-12 op flinke belangstelling kunnen rekenen.

De vraag is hoe Europese operators tegenover een flatfee abonnement voor data staan. SMS is nog steeds de cash cow van de mobiele industrie en die zou door flatfee data in gevaar kunnen komen.

portablegear.nl