Interessant:

Einde aan goedkope prepaid mobiele telefoons KPN

nieuws 16 februari 2005 om 19:13

Mobiel bellen met een prepaid GSM wordt fors duurder. Operator KPN heeft verklaard geen subsidies meer te geven op nieuwe prepaid mobieltjes, hierdoor worden deze GSM's dertig euro duurder. Andere operators hebben nog niet gereageerd.

Om zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven, geven mobiele operators kortingen op nieuwe toestellen. Deze kosten hoopt men terug te verdienen door de uitgaven van consumenten. Dat blijkt in de praktijk echter niet te werken.

KPN, de grootste operator in Nederland, is de eerste die de subsidies op prepaid mobieltjes afschaft. In Duitsland heeft T-Mobile de subsidie al afgeschaft, het is nog onduidelijk wat T-Mobile Nederland gaat doen.

Nederlands tweede grootste mobiele operator, Vodafone maakt niet bekend wat zijn plannen zijn met de subsidies op prepaid mobieltjes.

De toestelsubsidies op zowel prepay als postpay zorgen regelmatig voor discussie in telecomwereld. De subsidies kosten de operators enorm veel geld.

In 2001 heeft KPN ook al eens geprobeerd de subsidies af te schaffen, toen echter zonder resultaat. Enkele maanden later gingen de prepaid telefoons gewoon weer gesubsidieerd over de toonbank.

WebWereld