Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Mentaal gehandicapten in geldproblemen door GSM

nieuws 11 februari 2005 om 21:18

De opkomst van de mobiele telefoon in Nederland zorgt voor veel schulden, men heeft vaak geen benul van de hoge kosten die mobiel bellen en mobiel internet met zich brengen. Steeds vaker raken verstandelijk gehandicapten in de schulden door hun mobieltje.

De Federatie van Ouderverenigingen heeft geconstateerd dat steeds meer (licht) verstandelijk gehandicapten in de financiŰle problemen raken door overmatig gebruik van mobiele telefoons.

Het grootste probleem is dat de gemaakte kosten met de mobiele telefoon niet of nauwelijks terug te draaien zijn. Bovendien hebben verstandelijk gehandicapten niet altijd een goed besef van hun uitgaven met hun mobieltjes.

Verzorgers en familieleden van verstandelijk gehandicapten zien vooral de opkomst van betaalde SMS diensten als grootste probleem.

Helaas is een dergelijk financieel probleem pas naderhand op te lossen. Als een licht verstandelijk gehandicapte eenmaal in de problemen is gekomen door te hoge telefoonrekeningen, kan deze onder curatele geplaatst worden. Eenmaal onder curatele, kan het abonnement ongedaan worden gemaakt. Een concrete oplossing is vooralsnog niet voorhanden.

Planet Multimedia