Interessant:

Goedkoop internationaal mobiel bellen via vaste lijn

nieuws 30 december 2004 om 00:59

Met SMS prijzenoorlog nog vers in het geheugen, verklaart 1601Mobiel de spreekwoordelijke oorlog aan de huidige mobiele operators. Consumenten kunnen namelijk internationaal mobiel bellen vanaf hun vaste nummer en dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Deze actie klinkt vaag, maar zal een grote impact hebben op de mobiele telefoniemarkt. 1601Mobiel klanten kunnen hun mobiele nummer aanmelden bij 1601Mobiel. Als men dan in het vervolg internationaal wil bellen met de mobiel, kiest men eerst het nummer 0107441144. Als er eenmaal een verbinding tot stand is gebracht, kiest men het internationale telefoonnummer.

Men betaalt dan een halve cent per minuut voor het bellen naar het 010 nummer en de reguliere, lage internationale gesprekstarieven van 1601.

Het internationaal bellen via het 010 nummer werkt ook in het buitenland, al is dat vrij duur door de hoge buitenlandse belkosten.

De vijf grote Nederlandse mobiele operators hebben vooralsnog weinig te vrezen van 1601Mobiel. Het bedrijf beschikt namelijk niet over een groot marketingmechanisme.

Planet Multimedia