Interessant:

Telefooncellen bieden SMS mogelijkheid aan doven

nieuws 28 december 2004 om 23:57

Australië is dit jaar het gastland voor de Deaflympics, een olympisch sportevenement voor doven en slechthorenden. De komst van duizenden doven naar Australië heeft gezorgd voor een ware revolutie, SMS'en kan dan via een telefooncel.

Doven en slechthorenden communiceren veel via SMS, aangezien dit een makkelijke manier is om geschreven berichten te versturen. Maar veel buitenlandse mobiele telefoons werken niet naar behoren in Australië, vandaar dat Australische operators zoveel mogelijk telefooncellen geschikt maken voor het versturen van SMS berichten.

Voor veel doven en slechthorenden is SMS de enige manier om contact te houden met het thuisfront. De deelnemers aan de Deaflympics zijn dan ook erg blij dat er 3.600 SMS telefooncellen worden geplaatst in de stad Melbourne.

Het versturen van een SMS vanaf een telefooncel, werkt volgens hetzelfde principe als bij een mobiele telefoon. Voor een SMS'je vanaf de telefooncel betaalt men 0,15 eurocent. Het is niet mogelijk om berichten te ontvangen op een telefooncel.

De Deaflympics beginnen komende woensdag en zullen twaalf dagen duren.

The Herald Sun