Interessant:

Brein en Consumentenbond steggelen over AllofMp3

nieuws 28 juli 2004 om 21:36

De Consumentenbond en de Stichting Brein liggen overhoop over de legaliteit van de Russiche MP3 site AllofMP3.com. AllofMP3.com biedt namelijk alle moderne popmuziek voor zeer lage prijzen, mede door de soepele Russische wetgeving.

AllofMP3.com is naar eigen zeggen alleen verplicht om royalty’s af te dragen aan de Russische belangenvereniging van muziekartiesten. Maar Brein meent dat dit niet op gaat voor bijvoorbeeld Nederlandse artiesten. Brein noemt AllofMP3.com dan ook onwettig. Brein verwacht echter dat AllofMP3.com in de toekomst wel legaal gaat opereren en netjes zijn royalty’s aan Nederlandse artiesten zal afdragen, daarover lopen nu onderhandelingen.

De Consumentenbond riep AllofMP3.com onlangs uit tot de beste legale MP3 verkoper van nu. Dit komt mede doordat AllofMP3.com zijn klanten per megabyte laat betalen en zeer lage prijzen hanteert. Gemiddeld kost een MP3 minder dan drie eurocent. Brein vindt het onjuist dat de Consumentenbond AllofMP3.com uitroept tot beste MP3 verkoper, omdat de dienst momenteel illegaal zou opereren.

De Bond blijft echter bij zijn standpunt en beveelt de dienst aan als beste legale MP3 verkoper van nu.

Planet Multimedia