Interessant:

Apple iTunes op nieuwe Motorola mobieltjes

nieuws 27 juli 2004 om 22:38

Motorola en Apple gaan samenwerken op het gebied van muziek. De nieuwste “always with you” mobiele telefoons van Motorola zijn namelijk geschikt voor het afspelen van iTunes nummers. Deze nieuwe telefoons zijn vanaf 2005 verkrijgbaar.

“Een meer voor de hand liggend partnerschap dan tussen Apple en Motorola bestaat er volgens ons niet. Het merk Apple staat voor gebruiksvriendelijkheid en legale muziekdownloads, terwijl Motorola voortdurend de mobiele technologie vernieuwt”, aldus Ed Zander, voorzitter en CEO van Motorola. “De mogelijkheid om muziek die je hebt gekocht bij iTunes te kunnen overzetten naar een mobiele Motorola-telefoon vergroot het marktbereik voor beide bedrijven en levert ook de consumenten het nodige voordeel op: miljoenen gebruikers van draadloze technologie kunnen hierdoor op een andere naar hun muziek luisteren.”

Het overzetten van de iTunes nummers naar de mobieltjes van Motorola verloopt via een USB- of Bluetooth-verbinding. Apple zal hiervoor een nieuwe mobiele iTunes-muziekspeler ontwikkelen, die Motorola standaard bij alle grootschalig geproduceerde muziektelefoons zal leveren. Deze nieuwe telefoons zijn naar verwachting in de eerste helft van 2005 verkrijgbaar.

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Motorola, waardoor we miljoenen muziekliefhebbers in staat stellen om hun muziek vanuit iTunes op hun pc of Mac naar de nieuwe generatie Motorola mobiele telefoons te kopiëren”, zegt Steve Jobs, CEO van Apple. “De markt voor mobiele telefoons, die eind 2004 naar verwachting 1,5 miljard abonnees zal bevatten, is een perfecte mogelijkheid om iTunes onder nog meer muziekliefhebbers te verspreiden. Volgens ons is Motorola de ideale partner om dit te bewerkstelligen.”

portablegear.nl