Interessant:

Nokia vangt een kogel op en redt leven marktkoopman

nieuws 10 juni 2004 om 23:51

Volgens velen vormen mobiele telefoons een gevaar in het verkeer. Daar denkt een Zuid-Afrikaanse man heel anders over, zijn Nokia telefoon ving namelijk een kogel voor hem op. Hierdoor overleefde Steyn een autokaping in Zuid-Afrika.

Het kapen van auto's is een zeer groot probleem in Zuid-Afrika. De autodieven deinzen nergens voor terug en schuwen geen geweld, bij het onrechtmatig bemachtigen van andermans auto.

Begin mei 2004 reed marktkoopman Steyn met zijn bestelbusje door de straten van Johannesbrug. Tijdens zijn rit werd de man beschoten vanuit een andere auto.

Toevallig was Steyn net op het moment van de beschieting aan het bellen, hij voelde een immense pijn in zijn hand. Gelukkig voor hem raakte de kogel eerst zijn hand en werd vervolgens gestopt door zijn mobiele telefoon. Als Steyn zijn Nokia telefoon niet in de hand gehad had, had de kogel zijn hersenen geraakt. Dan had Steyn het verhaal niet kunnen navertellen. Nu heeft hij twee chirurgische bouten in zijn hand en dankt hij zijn leven aan zijn oude Nokia.

The Register