Interessant:

Met 4G sneller vast internet in buitengebied

nieuws 7 mei 2019 om 10:36

Vanaf vandaag is Sneller Internet Buitengebied beschikbaar in vrijwel het gehele buitengebied van Nederland. KPN klanten krijgen dankzij de combinatie van het vaste en mobiele netwerk van KPN een comfortabele breedbandervaring die tot wel 30Mbps sneller is.

De internetverbinding verloopt via het vaste netwerk waarbij het mobiele 4G-netwerk als versneller wordt gebruikt. Inwoners van het buitengebied krijgen hierdoor tot wel 30Mbps aan extra snelheid bovenop de vaste verbinding en kunnen genieten van een stabieler en sneller internet dan voorheen.

Sneller Internet Buitengebied is vanaf nu beschikbaar op circa 440.000 adressen in het buitengebied en is een kosteloze aanvulling op het huidige aanbod van internet abonnementen van KPN. KPN heeft Sneller Internet Buitengebied de afgelopen twee jaar uitgebreid getest, eerst in de buurt van Nijkerk en stapsgewijs is de capaciteit uitgebreid. Inmiddels maken ruim 30.000 KPN-klanten woonachtig in het buitengebied dagelijks gebruik van deze technologie.

De dienst is beschikbaar voor klanten in het buitengebied met een downloadsnelheid lager dan 30Mbps. T-Mobile biedt ook al 'vast' internet via 4G. Dit abonnement met onbeperkt MB's kost 35 euro per maand exclusief router en 45 euro per maand inclusief router. Bij KPN kost internet in buitengebied 42,50 euro per maand.

portablegear.nl