Interessant:

Land Rover Experience: op pad met grote gadgets

test 23 november 2018 om 12:57

Voor de liefhebbers van grote gadgets is de Land Rover Experience een aanrader. Tijdens deze Experience maak je kennis met professioneel offroad-rijden. Je gaat bij deze training dieper in op de specifieke eigenschappen van een Land Rover, afgestemd op je eigen behoefte.

Mooi locatie in Kerkdriel

Tijdens de Land Rover Experience komen de basisbeginselen van het terreinrijden aan bod, zoals een correcte zithouding, het inschatten van de geschikte rijsnelheid en het kiezen van de juiste versnelling. De beheersing van het voertuig staat centraal. In het programma wordt aandacht besteed aan techniek, hoge en lage gearing, sporen en diverse soorten ondergrond. De training vindt plaats in Kerkdriel op een prachtig, van Staatsbosbeheer gepachte offroad-locatie gelegen tussen de Maas en de Waal op de grens van Gelderland en Noord-Brabant.

Uitdagend parcours

Je rijdt in een Land Rover naar keuze onder begeleiding van een instructeur. De instructeur laat je direct zelf rijden en kijkt hoe je rijstijl verbeterd kan worden. Het parcours wordt steeds uitdagender, waardoor je steeds beter leert anticiperen op verschillende situaties. Het terrein biedt voldoende uitdagingen, waaronder sporen, heuvels, smalle paden, bruggen en moeilijke bochten.

Land Rover Experience - In de modder
Land Rover Experience - In de modder

Doorgroeimogelijkheden

Als je de Level 1-training met goed gevolg hebt afgerond kan je een vervolgtraining volgen. In deze training rijd je over een nog uitdagender terrein in het Land Rover Experience Centre Wülfrath in Duitsland. De gevorderde rijder kan een tweedaagse Level 3-cursus volgen, waarbij je ook de lier leert gebruiken. Tijdens deze cursus rijd je in een Land Rover Defender. Land Rover Experience biedt ook nog meer specifieke cursussen aan, zoals Recovery en liergebruik.

Kosten

De Level 1-cursus kost 453,75 inclusief BTW. De prijs is inclusief catering en verzekering. De cursussen zijn ook geschikt als vrijgezellen- of bedrijfsuitje. Als je overweegt een Land Rover te kopen, is de Experience ook geschikt als uitgebreide offroad testrit.

Land Rover Experience - Demonstratie van instructeurs
Land Rover Experience - Demonstratie van instructeurs

Zusterbedrijf Jaguar is succesvol met de volledig elektrische jaguar I-PACE. De I-PACE werd onlangs uitgeroepen tot Auto van het jaar in Duitsland.

portablegear.nl