Interessant:

Twee nieuwe Oreo tablets Alcatel

nieuws 25 februari 2018 om 18:47

De tabletmarkt is de laatste jaren bijzonder statisch. Mondjesmaat worden er nog nieuwe tablets geintroduceerd. Alcatel komt met twee nieuwe goedkope Android Oreo tablets, met een 7- of 10-inch beeldscherm. De 1T-serie komt in het derde kwartaal van 2018 op de markt.

“We vertrouwen tegenwoordig meer dan ooit op onze mobiele apparaten om verbonden te zijn met nieuws, andere mensen en met entertainment. Met onze nieuwe Alcatel 1T-tablets geven we consumenten wereldwijd een geweldige tablet-ervaring”, zegt Christian Gatti, Global President Alcatel Business Division en Executive Vice President TCL Communication. “Dit zijn niet alleen de twee beste tablets die we ooit hebben gemaakt, het zijn ook de meest betaalbare Android Oreo-tablets op de markt met prijzen onder de 100 euro.”

Alcatel 1T 10
Alcatel 1T 10

Beide tablets beschikken over de Kids Mode, een modus waarin kindvriendelijk content en apps te vinden zijn, zoals games, een kindercamera en een teken-app. Kids Mode is ontwikkeld voor de jongste gezinsleden en heeft een eenvoudig te beheren, ingebouwde ouderlijk toezicht interface, waarmee ouders gebruikslimieten kunnen aangeven. De 1T tablet-serie is daarnaast voorzien van een Eye Care-modus die blauw licht reduceert, waardoor visuele vermoeidheid zoveel mogelijk wordt verminderd. Dit zorgt voor een fijne kijkervaring, zowel overdag als ‘s nachts.

Alcatel 1T 10

De Alcatel 1T 10-tablet, voorzien van een 10,1-inch IPS-beeldscherm en WiFi-connectiviteit, is Alcatels meest betaalbare 10-inch tablet ooit. Met een gewicht van slechts 415 gram is het ook de lichtste tablet die in dit formaat en deze prijsklasse beschikbaar is. De 4.000 mAh-batterij zorgt ervoor dat de hele familie kan genieten van entertainment en gaming. Met slecht één keer laden kan je tot wel acht uur productief zijn. Dankzij de 16GB interne opslag, die via microSD uitgebreid kan worden tot 128GB, is er altijd voldoende ruimte. Voor optimale productiviteit zijn optioneel een Bluetooth-keyboard en een cover beschikbaar. Hierdoor gaat typen nog sneller en is de tablet goed beschermd tegen krassen, stoten en stof.

Alcatel 1T 10 met optionele hoes
Alcatel 1T 10 met optionele hoes

Alcatel 1T 7

De Alcatel 1T 7 WiFi-tablet heeft een zeer compacte vormgeving en is met zijn 245 gram ook licht in gewicht. De tablet is slechts 9,15 mm dun, waardoor deze ideaal is voor mobiel gebruik. De batterij van 2.580 mAh zorgt voor tot wel 430 uur standby-tijd en tot zeven uur in gebruik.

Alcatel 1T 7
Alcatel 1T 7

Prijzen en beschikbaarheid

De Alcatel 1T 10- en Alcatel 1T 7-tablet zijn vanaf het derde kwartaal van 2018 in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 100 en 70 euro. Beide tablets zijn verkrijgbaar in twee kleuren zwart (Premium Black en Bluish Black). Naast deze twee tablets introduceerde Alcatel ook zeven (!) nieuwe toestellen op het Mobile World Congress 2018.

portablegear.nl