Interessant:

Alcatel gaat volledig 18:9

nieuws 25 februari 2018 om 18:01

Alcatel heeft vlak voor het Mobile World Congress drie nieuwe toestelseries aangekondigd. De nieuwe Alcatel 5-, 3- en 1-serie bieden allemaal een compleet 18:9-ervaring voor prijzen vanaf 89 euro.

TCL Communication, houder van de merken Alcatel en BlackBerry, is het Mobile World Congress 2018 gestart met de introductie van een geheel vernieuwd smartphone-portfolio. Alcatel is de eerste leverancier wereldwijd die het nieuwe portfolio volledig voorziet van 18:9-displays. De vernieuwde reeks bevat ook nieuwe Alcatel-innovaties, zoals Face Key-gezichtsherkenning en verbeterde cameramogelijkheden, waarmee je nog meer controle hebt over hoe je bijzondere momenten vastlegt en deelt. Alcatel gaat ieder kwartaal security-updates brengen voor de meest populaire smartphones, waaronder alle nieuwe producten die in 2018 worden geïntroduceerd. Het Chinese merk kondigde ook twee Oreo-tablets aan.

“Om ons productportfolio te kunnen blijven doorontwikkelen, zijn we opnieuw gaan nadenken over de manier waarop we het design van onze smartphones benaderen, zodat de gebruikersinteractie meer natuurlijk en intuïtief aanvoelt”, aldus Hagen Fendler, Chief Design Officer bij TCL Communication. “In ons nieuw geïntroduceerde smartphone-portfolio zijn de eerste resultaten van de nieuwe designfilosofie, die wij SIMGANIC noemen, al terug te zien. Deze benadering komt voort uit onze overtuiging dat een ontwerp eenvoudig en organisch moet zijn. We streven daarbij naar het bieden van een eigen iconische stijl, met goed doordachte details en voeren deze als standaard in onze gehele productlijn.”

Alcatel 5-serie

De Alcatel 5 is op dit moment het enige toestel in de 5-serie. Het is het duurste van alle geïntroduceerde toestellen. Het toestel heeft een randloos 5,7-inch scherm met een metallic unibody toestel design. Leuk zijn de dual-front camera met 120-graden super wide-angle-lens. Hiermee maak je goede zelfportretten die tot drie keer meer beeld bevatten dan portretten gemaakt met een standaard lens. Handig is de Face Key ontgrendelmodus. Hiermee ontgrendel je je apparaat eenvoudig door naar het scherm te kijken. In minder dan een halve seconde scant Face Key elk gezicht op meer dan honderd datapunten om ervoor te zorgen dat een betrouwbare match plaatsvindt. De vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant en biedt functionaliteit die verder gaat dan het ontgrendelen van je telefoon. Zo doet hij dienst als sluitertoets bij het nemen van selfies en houdt hij gevoelige informatie achter slot en grendel in de privacy-modus. De sensor is daarnaast programmeerbaar waardoor je met elke afzonderlijke vinger een ander app kunt starten, zodat je direct naar je meest gebruikte apps kunt gaan. De Alcatel 5 is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in het zwart (Metallic Black) en goud (Metallic Gold) voor een adviesprijs van 230 euro.

Alcatel 5
Alcatel 5

Alcatel 3-serie

De Alcatel 3-serie bestaat uit vier toestellen, de Alcatel 3, de Alcatel 3C, de Alcatel 3V, en de Alcatel 3X. De toestellen hebben allemaal een 18:9-beeldscherm, Face Key en een vingerafdruksensor. De Alcatel 3 heeft een 5,5-inch IPS HD+-beeldscherm in een compacte behuizing en een spectrum glossy-afwerking. De Alcatel 3X is voorzien van een groter IPS HD+-beeldscherm van 5,7-inch, meer geheugen en een super wide-angle dual-camera aan de achterzijde. De Alcatel 3 is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart (Spectrum Black) en blauw (Blue) voor een adviesprijs van 150 euro. De Alcatel 3X is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart (Metallic Black) en blauw (Blue) voor een adviesprijs van 180 euro.

Alcatel 3X
Alcatel 3X

De Alcatel 3V beschikt over een 6-inch 2K-beeldscherm (2160x1080) gecombineerd met een real-time bokeh dual real-camera voor een indrukwekkende kijkbeleving. De Alcatel 3C beschikt ten slotte over een 6-inch IPS HD+-beeldscherm, fingerprint scanner en een radial finish. De Alcatel 3V is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart (Spectrum Black) en blauw (Blue) voor een adviesprijs van 190 euro. De 3C is vanaf maart 2018 in Nederland beschikbaar in dezelfde kleuren voor een adviesprijs van 120 euro.

Alcatel 1C
Alcatel 1C

Alcatel 1-serie

De Alcatel 1-serie bestaat uit twee toestellen, te weten de 1C en 1X. De toestellen zijn de eerste toestellen in Nederland, die over een 18:9-scherm beschikken en niet duurder zijn dan 100 euro. De serie is voorzien van een 5,3-inch 18:9-beeldscherm. Vreemd genoeg draait de 1C op het verouderde Android 7, terwijl de 1X op de nieuwste Android Oreo Go-editie draait. De Alcatel 1C (3G-variant) heeft een metalen body en is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar vanaf 90 euro in de kleuren zwart (Metal Black) en blauw (Blue). De Alcatel 1X is in het tweede kwartaal van 2018 in Nederland beschikbaar in dezelfde kleuren voor een adviesprijs van 100 euro.

portablegear.nl