Interessant:

Garmin met always-on vivofit 4

nieuws 8 januari 2018 om 12:29

Garmin heeft vandaag in Nederland officieel de vivofit 4 aangekondigd. De vivofit 4 is een activity-tracker met een batterijduur van ruim 1 jaar en is direct verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 80 euro.

"Een activity tracker is het meest effectief als je hem 24/7 kunt dragen, en dit is waar de vivofit 4 echt schittert - je kunt hem instellen en vergeten", zegt René Dijk, Product Manager. "Het is de ideale activity tracker voor consumenten die eenvoud willen combineren met betrouwbaarheid en zich geen zorgen willen maken over het frequent opladen van de batterij.

Direct uit de verpakking begint de vivofit 4 met het volgen van stappen en moedigt je aan actief te blijven met een gekleurde bewegingsbalk die vol raakt wanneer je te lang niet beweegt. Het wijst ook dagelijkse persoonlijke stapdoelen toe op basis van de huidige activiteitsniveaus die zich automatisch aan jouw levensstijl, waardoor je wordt gestimuleerd in de richting van een gezondere, actievere levensstijl.

Garmin vivofit 4
Garmin vivofit 4

Als je op zoek bent naar meer dan alleen basis activiteits-tracking, kan de vivofit 4 worden gekoppeld aan een compatibele smartphone, waardoor nog meer functionaliteiten en opties worden toegevoegd, zoals het bijhouden van de slaap, intensieve minuten en meer. Ben je vergeten om een activiteit te starten of te stoppen? Geen punt! Dankzij Move IQ kan de vivofit 4 veranderingen in de beweging van een gebruiker detecteren en activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en het gebruik van een elliptische trainer (crosstrainer) automatisch vastleggen en classificeren. Je kan de vivofit 4 gebruiken als je dagelijkse horloge, compleet met een aftel-timer, stopwatch en meerdere alarmen. Een weer-widget geeft een snelle, geïllustreerde blik op het weer van de dag. De vivofit 4 bevat zelfs een “Find My Phone-app” voor diegenen die een beetje extra hulp nodig hebben bij het vinden van hun smartphone.

Via de Garmin Connect -app kan je de vivofit 4 aanpassen met verschillende wijzerplaten, kleurenthema's en persoonlijke instellingen, zoals een contactpersoon voor noodgevallen of (zelf)motiverende teksten. Verwisselbare accessoirebanden (afzonderlijk verkrijgbaar) maken het gemakkelijk kleuren en stijlen aan te passen naar elke stemming of outfit.

In het onlangs opnieuw ontworpen Garmin Connect platform, een gratis Nederlandstalige online community, is het gemakkelijker dan ooit om een blik te werpen op belangrijke statistieken zoals stappen en slaap. Je kan je gegevens filteren en aanpassen, zodat je alleen ziet wat voor jouw het meest relevant is. Gebruikers kunnen contact maken met vrienden en familie om elkaar te motiveren, mee te doen aan uitdagingen, deel te nemen aan vriendschappelijke competities en meer.

De vivofit 4 is beschikbaar in de kleuren wit (S/M), zwart gespikkeld (S/M) en zwart (S/M en L) voor een verkoopadviesprijs van 80 euro. Optionele verwisselbare horlogebandjes zijn beschikbaar de kleuren Merlot/Navy gespikkeld (combo-pack; dus 2 verschillende bandjes) voor 30 euro. Losse vervangings-bandjes in het wit (S/M), zwart gespikkeld (S/M) en zwart (S/M en L) zijn beschikbaar voor een adviesprijs van 20 euro.

portablegear.nl