Interessant:

Crosscall met nieuwe outdoor-telefoon

nieuws 7 november 2017 om 17:26

Het Franse outdoor telefoonmerk Crosscall heeft vandaag in Parijs een nieuwe robuuste telefoon in het middensegment gepresenteerd. De Crosscall Action-X3 is een stof- en waterdichte Android smartphone met een compleet pakket aan accessoires.

De Crosscall Action-X3 is een degelijke stoer-ogende Android 7 smartphone met een 3.500 mAh-accu voor een gebruiksduur van een dag of meer. Dankzij de IP68 en de MIL STD 810 G certificeringen is het toestel stof- en waterdicht. Je kan het toestel ook zonder problemen een meter of twee laten vallen. De hoofdcamera heeft een 12-megapixel resolutie en schiet prima plaatjes voor onderweg. Met een 90-decibel speaker is het toestel ook goed hoorbaar in wat meer rumoerige omgevingen.

Crosscall Action-X3
Crosscall Action-X3

Op de achterzijde van het toestel vind je een magnetische connector, de X-Link. De X-Link kan je bijvoorbeeld gebruiken met een optionele powerbank, die je dankzij de magnetische connectie, gemakkelijk op het toestel klikt. De verbinding is net als de rest van het toestel waterdicht. De X-Link kan je ook gebruiken met het optionele docking-station de X-Dock. Tegelijk met het toestel zijn ook een aantal nieuwe accessoires aangekondigd. Naast het eerder genoemd accupack en X-Dock, zijn dat onder andere de telefoonhouder voor op de fiets (X-Bike) en in de auto (X-Car).

Elke Crosscall telefoon is water- en stofdicht, robuust en voorzien van een accu met meerdere dagen batterijduur. Op dit moment voeren de Fransen zowel feature phones en smartphones. De feature phones zijn de Spider X1, de Spider-X4 en de Shark-X3 met prijzen tussen de 60 en de 100 euro. Het assortiment smartphones bestaat met de introductie van de Action-X3 uit de Trekker-M1, de Trekker M1-core en de Trekker-X3.

Crosscall is op dit moment te koop bij onder andere Coolblue en Bol.com. Het bedrijf richt zich op gebruikers die een telefoon nodig hebben die tegen een stootje kan. Denk hierbij aan buitensporters, watersporters, maar ook zakelijke gebruikers, zoals bijvoorbeeld aannemers. Het merk is in heel west Europa actief en is gevestigd in Frankrijk. De afgelopen jaren is een omzetgroei van 2.000 procent gerealiseerd en het aantal werknemers is op dit moment meer dan 90 en nog steeds groeiende.

portablegear.nl