Interessant:

iPhone 8 en 8 Plus vanaf nu verkrijgbaar

nieuws 22 september 2017 om 13:24

De onlangs ge´ntroduceerde iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De tegelijk ge´ntroduceerde iPhone X is pas vanaf begin november verkrijgbaar. De iPhone 8 is verkrijgbaar vanaf 809 euro en de 8 Plus vanaf 919 euro.

Apple kondigde de nieuwe iPhones op 12 september aan. De iPhone 8 is een verbeterde versie van de iPhone 7. Grootste veranderingen zijn aan de buitenkant te zien. Qua hardware maakt Apple geen enorm grote sprongen. Grootste veranderingen zijn een snellere processor, True Tone kleurweergave, draadloos opladen en de leuke Portretmodus bij de iPhone 8 Plus.

Apple A11 processor

De toestellen zijn ook krachtiger dan hun voorgangers, dankzij de A11 Bionic processor. De A11 heeft een 6-core CPU met twee prestatie-cores die 25 procent sneller zijn, en vier efficiency-cores die 70 procent sneller zijn dan bij A10 Fusion. Een nieuwe prestatie-controller van de tweede generatie kan alle zes de cores tegelijk gebruiken, zodat het device tot wel 70 procent sneller wordt. In de A11 Bionic is bovendien een door Apple ontworpen GPU met een 3-core ontwerp ge´ntegreerd voor tot 30 procent snellere graphics dan bij de vorige generatie.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

True Tone

Op de nieuwe 4,7-inch (iPhone 8) en 5,5-inch (iPhone 8 Plus) Retina HD-displays met True Tone-technologie (bekend van de iPad Pro) wordt de witbalans aangepast aan het omgevingslicht en het scherm is daardoor altijd prettig om te bekijken: alsof je van papier leest. Het Retina HD-display met zijn levendige brede kleurweergave toont de kleuren met een unieke nauwkeurigheid. De opnieuw ontworpen stereospeakers zijn tot 25 procent luider en hebben een diepere bas. Muziek, videoĺs en speakerphonegesprekken hebben daardoor een rijker geluid.

Portretmodus

De iPhone 8 Plus heeft een 12-MP dual camera en heeft nu voor het eerst Portretmodus met Portretbelichting, zodat met iPhone indrukwekkende studiobelichtingseffecten te bereiken zijn. Zo kunnen gebruikers fantastische portretten met een kleine scherptediepte maken, in vijf verschillende belichtingsstijlen. Portretverlichting is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden van portretfotografie en belichting. De dual camera en de door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor worden gebruikt om de scŔne te herkennen en een dieptekaart te maken, zodat het onderwerp en de achtergrond kunnen worden gescheiden. Door middel van machine learning wordt het gezicht in kaart gebracht en worden de contouren van het gezicht belicht. Dit gebeurt allemaal in realtime; de fotografische expressiemogelijkheden voor de klanten zijn ongekend.

Apple iPhone 8 kleuren
Apple iPhone 8 kleuren

Verkrijgbaarheid

De iPhone 8 is per direct verkrijgbaar in 64 en 256 GB uitvoering voor respectievelijk 809 en 979 euro. De Apple iPhone 8 Plus is per direct verkrijgbaar in 64 en 256 GB uitvoering voor respectievelijk 919 en 1.089 euro.

portablegear.nl