Interessant:

KPN hamert op Boefproof

nieuws 12 september 2017 om 13:47

Volgens KPN heeft op dit moment 79% van de jongeren de smartphone niet beveiligd tegen diefstal. Recent onderzoek laat zien dat jongeren het wel belangrijk vinden dat hun bestanden en gegevens niet zichtbaar zijn voor dieven. KPN benadrukt daarom dat je er voor moet zorgen dat je telefoon Boefproof is.

Het aantal gestolen smartphones is inmiddels al drie jaar op rij gedaald, van ruim 69.500 in 2013 naar ongeveer 43.700 in 2016. Toch hebben nog veel telefoonbezitters hun telefoon niet goed beveiligd. 28% procent denkt bij diefstal eerst aan alles wat er op staat, minder jongeren (23%) denken als eerste aan de waarde van de telefoon zelf. Minister Blok van Veiligheid en Justitie en partijen uit de telecom- en ICT-sector waaronder KPN, roepen samen op je mobiele apparaten ‘Boefproof’ te maken.

“Veel telefoons, maar ook laptops en tablets, zijn nog steeds niet goed beveiligd. Voor ons reden om te blijven herhalen: maak je mobiele apparatuur Boefproof. Alleen dan kunnen we diefstal terugdringen,” zegt minister Blok van Veiligheid en Justitie. 

Boefproof is het activeren of installeren van een anti-diefstal functie op je mobiele apparaat, waardoor je deze op afstand kunt blokkeren. Boefproef activeren is heel gemakkelijk, hierdoor wordt het gestolen apparaat waardeloos voor dieven en hebben ze geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. Dit zorgt ook dat je van afstand nog wel je bestanden, waaronder foto’s, veilig kunt stellen. Denk hierbij aan een functie zoals ‘vind mijn smartphone/tablet’ en speciale anti-diefstal software.

Ga naar www.boefproof.nl voor meer informatie over hoe je je smartphone, tablet en laptop Boefproof maakt.

portablegear.nl