Interessant:

Smartphones voor duizend brugklassers tegen sociaal isolement

nieuws 21 augustus 2017 om 11:05

Duizend aankomende brugklassers uit Den Haag ontvangen vandaag een smartphone met toegang tot internet. Met dit initiatief wil Leergeld Den Haag het groeiende probleem aanpakken van jongeren, uit gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden, in een digitaal isolement.

Scholen communiceren steeds vaker met leerlingen en ouders via internet, een smartphone is voor leerlingen op de middelbare school noodzakelijk geworden om goed te kunnen functioneren in (sociale) activiteiten. De duizend brugklassers ontvangen een jaarabonnement vanuit het T-Mobile Social Simprogramma en een smartphone van Samsung. Het project wordt medegefinancieerd door het Haags Kindpakket van de Gemeente Den Haag, Leergeld Den Haag, het armoedebestrijdingsbudget van het Ministerie van Sociale Zaken, T-Mobile en Samsung. De eerste smartphone wordt vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma.

“De meeste middelbare scholen maken gebruik van digitale middelen, waaronder applicaties op smartphones om te communiceren met leerlingen,” zegt Anita Schwab van Leergeld Den Haag. “Huiswerk en lesroosters gaan tegenwoordig allemaal via een app. Wanneer jongeren niet over een smartphone beschikken, missen ze cruciale informatie om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en te leren. Daarnaast is de smartphone een middel om in contact te blijven met andere scholieren, vrienden en volop mee te doen aan buitenschoolse activiteiten, zoals sportclubs en andere verenigingen. Door dit initiatief willen we er samen met T-Mobile en Samsung voor zorgen dat deze jongeren goed kunnen presteren op school en niet in een sociaal isolement belanden.”

“Alle kinderen moeten mee kunnen doen. Daarom heeft het kabinet extra geld uitgetrokken, zodat kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben ook kunnen sporten, muziek maken, dansen en mee kunnen doen aan activiteiten op school”, zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma. “Meedoen betekent in deze tijd ook online en mobiel meedoen. Daarom ben ik heel blij dat Leergeld Den Haag, T-Mobile en Samsung de handen ineen hebben geslagen zodat niemand wordt buitengesloten.”

portablegear.nl