Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Weer WhatsApp-oplichting Lidl en AH

nieuws 21 juli 2017 om 14:27

Lidl en Albert Heijn waarschuwen voor WhatsApp-berichten, waarin de supermarkten waardebonnen weggeven. Deze berichten zijn niet afkomstig van de supermarkten, maar van criminelen die uit zijn op persoonlijke gegevens van reageerders.

Via Twitter waarschuwt Lidl voor de oplichters: “Er zijn via Whatsapp en Facebook berichten in omloop welke vragen om mee te doen aan een winactie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250. Dit is een SPAM actie en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig. Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken.”

De berichten lijken erg op elkaar. Allereerst wordt er een grote waardebon in het vooruitzicht gesteld (250 euro), is er haast geboden en dient er op een link geklikt te worden. Een voorbeeldbericht is het volgende Albert Heijn bericht: “Kijk: waardebonnen van €250 euro van Albert Heijn. Ze vieren hun verjaardag. Ik denk dat de aanbieding beperkt is. Ik heb de mijne al geclaimd.”

Zodra je op de link klikt wordt er op de achtergrond een malafide app geinstalleerd. Deze app, die zich vermomt als een update van een app, zorgt er volgens de cyberveiligheidexpert Eddy Willems van G Data dat alle WhatsApp berichten worden doorgestuurd naar de criminelen.

De berichten zijn niet nieuw, maar blijven vervelend. De supermarkten benadrukken met klem dat er niet op de link gedrukt moet worden.

VTM