Interessant:

Nieuwe Olympus outdoor camera met 4K

nieuws 17 mei 2017 om 12:42

Olympus introduceert vandaag de vijfde versie van haar stoere Tough TG outdoorcamera. Met de TG-5 kan er nu video worden opgenomen in 4K en 120-fps Full-HD. Ook zijn er nieuwe regelaars en knoppen toegevoegd, en dubbellaags glas dat niet beslaat.

"Ons voornaamste doel met de TG-5 was het verbeteren van de algehele beeldkwaliteit onder nog meer omstandigheden en het vergroten van de mogelijkheden bij het vastleggen van uiteenlopende avonturen. Uit gesprekken met klanten is gebleken dat de Tough!-camera's vooral worden gebruikt in situaties die zowel fysiek als fotografisch uitdagend zijn. De nieuwe sensor heeft minder pixels dan de vorige, maar wanneer deze wordt gecombineerd met de nieuwste beeldprocessor van de OM-D E-M1 Mark II, ons professionele topmodel, dan zorgt hij toch voor een betere beeldkwaliteit dan voorheen, met een groter dynamisch bereik en een betere responstijd. Als extraatje zijn we erin geslaagd om een versie van de Pro Capture-functie van onze OM-D-camera's te integreren, zodat precies het juiste moment uit een actiereeks kan worden vastgelegd. Tot slot hebben we een temperatuursensor toegevoegd aan de bestaande GPS, de manometer en het kompas zodat gebruikers nog meer informatie met hun foto's kunnen delen om zo het échte verhaal van hun avonturen te vertellen.”

Olympus Tough TG-5 - Rood
Olympus Tough TG-5 - Rood

De TG-5 heeft vijf belangrijke pluspunten. De lichtsterke lens, het variabele macrosysteem, het brede aanbod accessoires, de veldsensor gecombineerd met een ingebouwde wifi-functie voor tracking en het overzetten van gegevens naar een smartphone, en een bijzonder robuuste constructie. De TG-5 is bestand tegen een val van een hoogte van 2,1 meter, een druk van 100 kg, temperaturen tot -10°C, stof en een waterdruk die overeenkomt met een diepte van 15 m, zonder speciaal onderwaterhuis. Met het PT-58 onderwaterhuis (apart verkrijgbaar) kunnen zelfs foto- en filmopnamen worden gemaakt tot op een diepte van 45 meter.

Olympus Tough TG-5 - Zwart
Olympus Tough TG-5 - Zwart

Voor spectaculaire natuuropnamen beschikt de TG-5 over een geavanceerd variabel macrosysteem met vier standen: Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing en Focus Stacking. De laatste werkt zonder software en dat is in deze cameracategorie uniek. Voor een nog realistischer weergave, betere kleuren en minimale ruis ondersteunt de TG-5 ook RAW-bestanden.

De nieuwe Tough! TG-5, volgt de TG-4 uit 2015 op, en zal vanaf juni verkrijgbaar zijn in een rode en zwarte uitvoering voor 479 euro.

portablegear.nl