Interessant:

Samsung Galaxy S8 erg fragiel

nieuws 16 mei 2017 om 10:28

Uit een test van Europese consumentenorganisaties blijkt dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ erg kwetsbaar is. Het glas van beide toestellen breekt opvallend snel.

De Consumentenbond schrijft het volgende over de toestellen: “De Consumentenbond doet samen met andere Europese consumentenorganisaties valproeven met een zogenaamde valtrommel. Dit roterende apparaat laat het telefoontoestel 80 centimeter vallen op een vlak en hard oppervlak. Na 50 rotaties (100 keer vallen) beoordelen de onderzoekers de eventuele schade aan een toestel, tenzij een toestel al eerder ernstig beschadigd raakt. Het scherm van de Galaxy S8 en de S8+ blijken al na 25 rotaties, dus 50 keer vallen, te gehavend om de test voort te kunnen zetten. Ter controle werden nieuwe exemplaren van beide toestellen nogmaals getest, maar deze raakten even snel beschadigd.”

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Veel toestellen overleven de zware valproef zonder zware kleerscheuren. Andere high-end toestellen, zoals de iPhone 7 en de Huawei P9, waren nog in redelijke staat na de test. Dit geldt ook voor de Samsung Galaxy S7. Eerder concludeerde garantie-aanbieder SquareTrade al dat de S8 en S8+ erg kwetsbaar waren. Zij bestempelden de S8 als een telefoon met een hoog risico op glasbreuk.

Consumentenbond