Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Datavrije muziek mag toch

nieuws 21 april 2017 om 11:35

Gisteren oordeelde de Rechtbank van Rotterdam dat T-Mobile Datavrije muziek mag blijven aanbieden. De Nederlandse wet is in strijd met de Europese wet- en regelgeving en Datavrije Muziek mag niet beperkt worden.

S°ren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland; ôDeze uitspraak is een doorbraak in Nederland en in Europa. Afgelopen oktober hebben we een grote en gewaagde stap genomen om, tegen de heersende overtuiging van de gevestigde orde in, met een nieuw en zeer innovatieve dienst te komen: Datavrije Muziek. Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is. Wij kunnen nu blijven innoveren en grenzen doorbreken om onze klanten de volledige vrijheid van onbeperkt mobiel internet te geven.ö

Met Datavrije Muziek kan je audio via 4G streamen zonder dat dit uit je bundel gaat. Je hoeft dus niet meer te downloaden, je zit niet vast aan een Wi-Fi verbinding en je kan ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld PuurFM en Grandprix Radio, Radio 538, Nederland FM, Deezer of Spotify. Omdat T-Mobile niks rekende voor datagebruik voor aangesloten muziekstreamingdiensten, ook wel zerorating genoemd, stond T-Mobile voor de rechter. In Europa is zerorating onder strikte voorwaarden echter wel toegestaan, mits er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de diverse muziekstreamingdiensten. Een wet die geldt voor alle landen binnen de Europese Unie en daarmee ook voor Nederland.

ôWij konden het dus simpelweg niet uitleggen waarom wij Nederlanders iets moesten ontzeggen wat nu gratis is en wat in BelgiŰ, Frankrijk, Polen of Duitsland wel mag. T-Mobile heeft het besluit van Autoriteit Consument & Markt (ACM) om Datavrije Muziek in Nederland te verbieden nu met succes aangevochten. In januari lanceerden we Go Unlimited, waarbij we onze klanten volledige vrijheid op mobiel internet geven tegen een zeer betaalbare prijs. Gisteren is ook het netwerk van T-Mobile door testbureau P3 uitgeroepen tot het best geteste van Nederland.ö aldus T-Mobile.

portablegear.nl