Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

T-Mobile beste netwerk in Nederland

nieuws 20 april 2017 om 08:59

Het netwerk van T-Mobile is voor het tweede jaar op rij door testautoriteit P3 uitgeroepen tot beste netwerk in de categorieën voice en data. Het netwerk van T-Mobile krijgt als enige netwerk het predikaat Outstanding.

“Vandaag heeft P3 communications de resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken bekendgemaakt. T-Mobile heeft in deze jaarlijkse ‘P3 Connect Mobile Benchmark’ met 956 van de totaal 1.000 punten wederom de hoogste score behaald. In de twee categorieën Voice en Data scoort T-Mobile het hoogst. In alle drie de sub-meetgebieden, steden, dorpen en op verbindingswegen haalt T-Mobile scores rond de 95 procent en boekt exceptioneel resultaat op het streamen van video’s. Daarmee is T-Mobile voor het tweede jaar op rij als beste netwerk van Nederland getest en het enige netwerk dat een ‘Outstanding’ performance krijgt.” aldus T-Mobile in een persbericht.

P3 communications is wereldwijd dé testautoriteit en alle Nederlandse netwerk-providers (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone) waren onderdeel van deze omvangrijke en onafhankelijke test. Daarmee is deze benchmark voor zowel consumenten, bedrijven en operators zelf, het meest waardevolle onderzoek in de markt.

De eindscore van T-Mobile bedraagt 956 punten op een schaal van 1.000. Vodafone en KPN scoren bijna gelijk met 931 en 930 punten. Tele2 heeft de laagste score van de vier operators met een score van 919 punten. Tele2 heeft zichzelf wel fors verbeterd ten opzichte van 2016. Alle netwerken scoren internationaal gezien echter zeer goed tot excellent.

Rachid El Hattachi, Chief Technology Officer van T-Mobile Nederland: “We zijn vanzelfsprekend bijzonder blij met deze geweldige uitkomst. Het unieke netwerk van T-Mobile biedt klanten meer stabiliteit, hogere datasnelheden en betere belervaringen tegen gunstigere prijzen dan welk concurrerend netwerk ook. Daarnaast kunnen we door de enorme capaciteit van ons netwerk - die dit jaar zelfs nog verdubbeld wordt - betaalbaar Unlimited data aanbieden. Dankzij een uitgekiende combinatie van frequenties, de meest geavanceerde technologie en het grootste aantal LTE-masten, blijft ons netwerk ook met de forse toename van het dataverkeer het beste presteren.”

In januari verlaagde T-Mobile als eerste haar prijzen fors en ontketende daarmee een prijzenslag in Nederland.

P3