Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Eerste wachtwoordmanager van Nederlandse bodem

nieuws 13 april 2017 om 09:18

Vaulteq lanceert vandaag de eerste wachtwoordmanager van Nederlandse bodem. De mobiele app en browserextensie geven toegang tot al je wachtwoorden vanaf alle apparaten met één ‘masterwachtwoord’.

“Dankzij de kwaliteit van infrastructuur, beveiliging en wetgeving is Nederland één van de beste plekken voor het bewaren van je wachtwoorden”, zegt mede-oprichter en lead developer Tim Gerrits. “Iedereen vindt veiligheid belangrijk maar de meeste mensen kiezen toch voor gemak. Vaulteq voldoet aan beide eisen. De wachtwoordmanager van Vaulteq genereert de krachtigste wachtwoorden en vult deze automatisch in. Eén masterwachtwoord - of vingerafdrukverificatie - geeft toegang tot alle opgegeven accounts. De gegevens worden op alle apparaten waar Vaulteq geïnstalleerd is automatisch gesynchroniseerd.”

Vaulteq gebruikt een tweestapsverificatie en client side AES 256-bit encryptie. Wachtwoorden zijn opgeslagen in gecertificeerde datacenters met systemen voor ramppreventie. Omdat transparantie cruciaal is bij veiligheid draait Vaulteq zoveel mogelijk op open source techniek, ontwikkeld en gecontroleerd door developers wereldwijd.

Vaulteq-oprichters Tim Gerrits en Frederik Derksen waren niet tevreden over het aanbod van wachtwoordmanagers. Zo ontdekten zij dat er bijna geen toegankelijke en gebruiksvriendelijke wachtwoordmanagers te vinden zijn die data dichtbij opslaan volgens de strenge datawetgeving in Europa of in Nederland. Ook vonden ze dat gebruiksgemak vaak te wensen overlaat. Met Vaulteq hebben Frederik en Tim het product gemaakt dat dit probleem definitief oplost: een intuïtieve digitale kluis waar wachtwoorden onder de beste veiligheidsstandaard exclusief in Nederland, worden opgeslagen.

De Vaulteq app is gratis te gebruiken voor particulieren en bedrijven. Deze digitale kluis is beschikbaar voor iOS en Android en heeft een browserextensie voor de laptop of desktop, geschikt voor Chrome en Firefox. Met Vaulteq Premium worden wachtwoorden ook met alle devices en je laptop of desktop gesynchroniseerd en heb je toegang tot de browserextensie. Na een proefperiode van 30 dagen kost de Premium-variant 2,99 euro per maand.

portablegear.nl