Interessant:

Huawei met P10 en P10 Plus

nieuws 26 februari 2017 om 21:04

Vandaag lanceert Huawei voorafgaand aan de opening van het Mobile World Congress de Huawei P10. De P10 heeft een 5,1-inch scherm en de P10 Plus een 5,5-inch scherm. Beide toestellen hebben een dubbele Leica hoofdcamera, wat we al eerder zagen bij de P9.

Net als bij de P9 en P9 Plus werkt Huawei bij de P10 samen met Leica. Het toestel heeft aan de achterzijde een vernieuwde dubbele camera en is ook aan de voorzijde uitgerust met een Leica camera. Met een 12-megapixel RGB sensor, een 20-megapixel monochrome sensor en verbeterde fusion algoritmes, levert de Huawei P10 superieure technische en artistieke fotografie-functies op de smartphone.

Huawei P10
Huawei P10

“We willen mensen inspireren om de wereld tot leven te brengen door middel van prachtige fotografie. Ons indrukwekkende toestel uit de P-serie met nieuwe dual-camera, ontwikkeld in samenwerking met Leica, viert de kunstenaar die we allemaal in ons hebben door ons in staat te stellen ervaringen die het leven vormgeven vast te leggen.”, zegt Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. “Voortbordurend op het grote succes van de Huawei P9 en P9 Plus, hebben we de Huawei P10 ontworpen met toonaangevende innovaties die gebruikers voor een fantastische gebruikerservaring.”

De Huawei P10 is qua design vergelijkbaar met de andere toestellen in de P-reeks. Met een dikte van nog geen 7 millimeter is het toestel enorm rank. De camera aan de achterzijde steekt niet meer uit. De Huawei P10 is verkrijgbaar in een selectie van unieke kleuren. De hyper diamond-cut afwerking zal beschikbaar zijn in de kleuren 'Dazzling Blue' en 'Prestige Gold'. De kleuren 'Greenery' 'Rose Gold', 'Mystic Silver', 'Graphite Black' en 'Prestige Gold', zijn beschikbaar met een gezandstraalde afwerking. Ceramic White ten slotte zal beschikbaar zijn in hoogglans.

Huawei P10 - Goud
Huawei P10 - Goud

Het scherm op beide toestellen is van het extra stevige Gorilla Glass. De 5,5-inch P10 Plus heeft een 2.560 x 1.440 pixel resolutie, daar waar de 5,1-inch P10 het met een 1.920 x 1.080 resolutie moet doen. Naast de metalen afwerking, wat zorgt voor een minimalistische en scherp design, bevindt de vingerafdruksensor zich nu aan de voorkant van het toestel achter de glazen behuizing. De vingerafdruksensor vervangt de navigatiebalk, waardoor het schermweergave groter is en de smart touch-functie sneller en ergonomischer.

Het kloppend hart van de P10 is een Kirin 960 processor. De 3.200 mAh batterij, ondersteunt Huawei's SuperCharge Technology. Deze technologie omvat Huawei's Super Safe 5-gate beschermingsmechanisme, dat een daadwerkelijke real-time voltage biedt en actuele temperatuur monitoring waardoor het opladen niet alleen snel maar ook veilig wordt.

De Huawei P10 is beschikbaar in Nederland vanaf 24 maart 2017 voor een consumentenadviesprijs van € 599. Twee weken later (10 april) komt de Huawei P10 Plus op de markt voor een adviesprijs van €749. Om de samenwerking met Leica te vieren ontvangen consumenten die de P10 en P10 Plus als pre-order bestellen via http://denieuwstehuawei.nl/ een Leica Sofort camera t.w.v. €289. Met deze unieke instant-camera kan je jouw meest magische momenten direct vangen en letterlijk in je hand houden.

portablegear.nl