Interessant:

Nintendo Switch kost ongeveer 300 euro

nieuws 13 januari 2017 om 10:40

Nintendo start op 3 maart met de verkoop van de Nintendo Switch. De Switch is een innovatieve gameconsole, die het verschil tussen onderweg en thuis opheft. De Switch wordt aangesloten op een televisie, maar is in een handomdraai te veranderen in een draagbare gameconsole.

De Nintendo Switch is een revolutionair gamesysteem. Niet alleen kun je het thuis aansluiten op de tv, maar je kunt het apparaat ook veranderen in een handheldsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch, waarop je onderweg kunt spelen. Voor het eerst kunnen spelers altijd en overal genieten van de ervaring die gamesystemen voor thuis bieden. Het scherm is een geavanceerd touchscreen met multi-touchmogelijkheden voor compatibele games. De Switch is wereldwijd op 3 maart verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 300 euro.

Nintendo Switch
Nintendo Switch

De batterij kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer je The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt. Als je niet thuis bent, kun je de Nintendo Switch opladen door de voeding aan te sluiten op de USB Type-C-poort van het systeem.

"De Nintendo Switch is een gloednieuw soort gamesysteem dat allerlei manieren biedt om te spelen", aldus Tatsumi Kimishima, de directeur van Nintendo. "We laten de wereld kennismaken met nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de unieke eigenschappen van de Nintendo Switch-hardware en de Joy-Con-controllers."

Joy-Con-controllers
Joy-Con-controllers

Met de veelzijdige Joy-Con-controllers kunnen spelers op diverse, verrassende nieuwe manieren plezier hebben. Je kunt in iedere hand één Joy-Con-controller houden of ze als één controller gebruiken door ze vast te maken aan de Joy-Con-houder. De controllers kunnen ook worden vastgemaakt aan het systeem zelf om het in de handheldstijl te gebruiken. Bij ondersteunde games voor twee spelers houdt iedere speler één controller vast. Iedere Joy-Con heeft een volledige serie knoppen, zodat elke controller los kan worden gebruikt. Elke Joy-Con heeft ook een versnellingsmeter en een gyroscoop, waardoor de linker- en rechtercontroller elk hun eigen bewegingsbesturing hebben.

Op de linker-Joy-Con zit een opnameknop waar je op kan drukken om screenshots te maken in games. Op de rechter-Joy-Con zit een NFC-aanraakpunt waar je amiibo-figuurtjes tegenaan kunt houden, evenals een infrarood-bewegingscamera die naast de afstand ook de vorm en bewegingen van objecten herkent in bepaalde games. De camera ziet bijvoorbeeld hoe ver weg de hand van een speler is en ziet zelfs het verschil tussen de handgebaren steen, papier en schaar. Beide Joy-Con-controllers zijn uitgerust met een nieuwe HD-trilfunctie die in compatibele games zorgt voor verfijnde trillingen die realistischer zijn dan ooit tevoren. Het effect is zo realistisch dat een speler bijvoorbeeld kan voelen hoe meerdere ijsblokjes elkaar raken in een glas, wanneer een Joy-Con wordt geschud. De HD-trilfunctie brengt een realistische ervaring teweeg waar beelden en geluiden alleen niet voor kunnen zorgen.

Nintendo Switch systemen kunnen makkelijk met elkaar worden verbonden voor draadloze lokale multiplayerstanden. Dankzij de ingebouwde standaard kan je het systeem overal rechtop zetten en de Joy-Con-controllers onderling verdelen voor multiplayerplezier als er geen tv in de buurt is. Met het systeem kun je verbinding maken via wifi voor multiplayersessies.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Beleef het grootste avontuur in de The Legend of Zelda-serie tot nu toe. De game speelt zich af in een grensverleggende, grote open wereld die de oorsprong van de bekroonde serie in ere houdt. Verken een wereld met nooit eerder geziene afmetingen en ontdek meer dan honderd tempels vol puzzels, evenals allerlei wapens, outfits en uitrustingen. Spelers zullen niet willen ophouden met deze game. Dat hoeft ook niet, want met de Nintendo Switch kun je je avontuur altijd en overal voortzetten.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

1-2-Switch

Dit is de eerste game van Nintendo waarbij spelers niet naar de tv maar naar elkaar moeten kijken, terwijl ze het tegen elkaar opnemen in grappige activiteiten. De minigames in 1-2-Switch, waarbij spelers bijvoorbeeld met elkaar duelleren in het Wilde Westen of elkaars danspasjes moeten nadoen, maken creatief gebruik van talloze functies van de Nintendo Switch. Met deze game worden feestjes altijd, overal en met iedereen nóg leuker. 1-2-Switch wordt op 3 maart tegelijk met de Nintendo Switch uitgebracht.

1-2-Switch
1-2-Switch

ARMS

In deze game ontdek je een unieke vechtsport voor meerdere spelers waarbij je klappen kunt uitdelen met uitrekbare armen. In deze game, die elementen uit zowel boks- als schietgames met elkaar combineert, kom je allerlei nieuwe personages tegen. Zodra je een personage hebt voorzien van verschillende soorten armen, pak je in iedere hand een Joy-Con om je tegenstander te belagen met klappen van links en van rechts. Personages kunnen springen en klappen ontwijken. Ook kunnen spelers hun slagen effect geven door hun handen te draaien op het moment dat ze slaan. Naarmate spelers de game leren kennen en beter worden, zullen ze geavanceerde tactieken ontdekken. Spelers kunnen het opnemen tegen de computer of tegen een vriend in splitscreen met een tweede set Joy-Con-controllers (apart verkrijgbaar). Het is ook mogelijk om online het gevecht aan te gaan met tegenstanders uit de hele wereld of om twee Nintendo Switch-systemen aan elkaar te koppelen via een lokale draadloze verbinding. ARMS is vanaf de lente verkrijgbaar.

ARMS
ARMS

Mario Kart 8 Deluxe

Dankzij de Nintendo Switch kunnen fans de ultieme versie van Mario Kart 8 altijd en overal spelen, zelfs met maximaal acht vrienden in de lokale draadloze multiplayerstand. Al je favoriete circuits en personages uit de Wii U-versie zijn opnieuw van de partij, evenals alle DLC-circuits en -personages. Daarnaast kunnen spelers racen met een aantal nieuwe personages: Inkling-jongen en Inkling-meisje uit Splatoon, King Boo, Dry Bones en Bowser Jr.! Gevechten zijn opnieuw vormgegeven en omvatten Ballongevecht en Bob-omb-bende, met gloednieuwe circuits zoals Forelviaduct en Gevechtsstadion, en vertrouwde banen als Luigi’s Landgoed uit Mario Kart: Double Dash!! voor de Nintendo GameCube en Gevechtsarena 1 uit Super Mario Kart voor de SNES. Mario Kart 8 Deluxe komt uit op 28 april.

Mario Kart 8
Mario Kart 8

Splatoon 2

In dit vervolg op het succesvolle origineel nemen spelers het opnieuw tegen elkaar op in teams van vier. Splatoon 2 bevat nieuwe levels, kledingstijlen en wapens, zoals de Splat Dualies, die je met twee handen kunt bedienen. Spelers kunnen zowel op tv als onderweg hun krachten meten. Met de Nintendo Switch-Pro-controller (apart verkrijgbaar) of de Joy-Con kunnen spelers zorgvuldig mikken dankzij de bewegingsbesturing. In deze game kun je lokaal of online potjes met meerdere spelers spelen. De game ondersteunt ook voicechat door middel van de nieuwe Nintendo Switch-app voor smartphones en tablets (tot eind 2017 is er een gratis versie van de app verkrijgbaar). Net als in de originele game worden er na de release nieuwe levels, kleding en wapens toegevoegd. Splatoon 2 komt deze zomer uit.

Splatoon 2
Splatoon 2

Super Mario Odyssey

Dit is de eerste openwereldgame waarin Mario zich in alle vrijheid kan bewegen sinds Super Mario 64 voor de Nintendo 64 en Super Mario Sunshine voor de Nintendo GameCube. Dit nieuwe avontuur speelt zich af op een onverwachte locatie: de aarde! Mario laat het Paddenstoelenrijk achter zich en gaat op reis naar geheimzinnige, nieuwe locaties. Beleef nieuwe ervaringen, zoals een zeiltocht tussen werelden aan boord van een luchtschip en de mogelijkheid om met Mario’s pet te gooien. Super Mario Odyssey komt uit rond het einde van 2017.

Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey

Snipperclips

Geknipt om samen te spelen!: In deze creatieve, nieuwe puzzelgame vol actie moeten spelers communiceren, samenwerken en hun fantasie gebruiken om eenvoudige en complexe puzzels op te lossen door papieren personages in nieuwe vormen te knippen. Speel de hoofdgame alleen of met een vriend en trommel vervolgens anderen op voor dynamische puzzels en andere activiteiten voor maximaal vier spelers. Snipperclips – Geknipt om samen te spelen! komt in maart van dit jaar uit in de Nintendo eShop.

Snipperclips
Snipperclips

Het afgelopen jaar had Nntendo met Pokemon Go een enorme hit te pakken. Dit was echter uitzonderlijk, de Japanse gamegigant had veel last van concurrentie van onder andere de smartphone. De Nintendo 3DS-serie was al geruime tijd over zijn hoogtepunt heen.

portablegear.nl